Om kjøtt og egg i kostholdet - Prosjekter

Små dytt for bedre helse

Kan umerkelige dult være et hjelpemiddel for å få folk til å spise sunnere? Forskningsprosjektet «Små dytt for bedre helse» skal se om «nudging» kan endre valgene til et utvalg kantinebrukere.
Les mer

GRØNTiKJØTT

Den overordnede idéen for «GRØNTiKJØTT» er å utvikle bærekraftige og sunne hverdagsprodukter bestående av kvernet kjøtt med en høy andel (opptil 49 %) grønnsaker.
Les mer

En sunnere matpakke

Brød, smelteost og spekepølser er vanlig bestanddeler i norske matpakker og brødmåltider. Prosjektets mål er å forbedre disse matvarene, slik at matpakka og andre brødmåltider får lavere innhold av ...
Les mer

Sunnere storfekjøtt

Kjøttbransjen tar forskningsresultatene om en mulig sammenheng mellom rødt kjøtt og tarmkreft på alvor og har gått sammen om et stort prosjekt. Fokuset er å fremskaffe vitenskapelig kunnskap for å ...
Les mer