Kurs

Animalia er en viktig bidragsyter når det gjelder å tilby kompetanseheving til alle ledd i verdikjeden fra bås til bord. Vi arrangerer ulike kurs og seminarer, og er blant de fremste på e-læringsprogrammer utviklet spesielt for kjøtt- og fjørfebransjen. 

Kurs i dyretransport

Dei som transporterer dyr lengre enn 50 km – både egne og andres dyr, blir omfatta av kravet om kompetansebevis. Dette gjeld også for dei som transporterer andre enn egne dyr under 50 km. Merk at beitetransport er unntatt kravet om kompetansebevis.

Neste kurs er på Sola 22. august.

Småskalakurs fjørfe høst 2019

Ønsker du å starte med slakting og salg av fjørfe direkte til forbruker eller detaljist? Vi arrangerer kurs høsten 2019. Tidspunkt og kurssted vil bli fastsatt senere. Antall deltagere: ca.15 personer.

 

Kurs for fjørfetransportsjåfører

I henhold til transportregelverket må alle som skal utføre næringsmessig transport av fjørfe gjennomføre kurs og få utstedt kompetansebevis. Animalia arrangerer to kurs per år.

E-læringskurs om dyrevelferd for gris kommer

Som en forlengelse av dyrevelferdsprogrammet for gris har Animalia utviklet et e-læringskurs for som dyreholdere og røktere. Kurset har fokus på praktisk arbeid med dyrevelferd hos gris.

Oppstartskurs for klassifiseringsaspiranter

Animalia arrangerer årlige oppstartskurs for klassifiseringsaspiranter. Den praktiske opplæringen som klassifisør foregår ved anleggene. Denne opplæringen kan starte når som helst etter påmelding og godkjenning som aspirant av Animalia. Ved å søke på aspirantopptak innen 1. oktober 2019, kan du bli godkjent klassifisør i november 2020.

Klauvskjæring — nybegynnerkurs

Kurset avholdes på Jønsberg 23. til 25. september

Kompetansekurs for oppalere og rugeeggsprodusenter i slaktekyllingproduksjonen

På forespørsel fra rugeriene holder Animalia én til todagers kompetansekurs i for oppalere og rugeeggsprodusenter i slaktekyllingproduksjonen. 

Fôring av storfe

Vil du lære mer om mer effektiv utnytting av fôrressursene, bedre produktkvalitet og mer lønnsom kjøtt- og mjølkeproduksjon? Økt kunnskap om fôringslære kan bidra til en mer effektiv matproduksjon. Derfor har Tine og Animalia utviklet et e-læringskurs om fôring av storfe.

Plussprodukter

Får din bedrift maksimalt av verdi på slaktet? Et nytt e-læringskurs for plussprodukter er nå ferdig utviklet og tilbys kjøttbedrifter. Målet er økt verdiskaping, høyere produktkvalitet og økt stolthet til faget. Har dine ansatte den kunnskapen de trenger for at verdier ikke skal gå tapt?

Dyrevelferd på slakterier

Dyrevelferd er viktig – både for dyrene og forbrukerne. Feil under slakting forårsaker unødvendig lidelse for dyrene og skader kjøttbransjens omdømme. Har din bedrift den kunnskapen som kreves for å sikre god dyrevelferd?

HMS- Trygg på jobben

Alle bedrifter i kjøtt- og fjørfeindustrien har plikt til å gjennomføre opplæring i helse, miljø- og sikkerhetsarbeid. Nå har industrien selv utarbeidet et nettbasert e-læringsprogram som gjør dette enkelt, effektivt og rimelig.

Nettbasert slaktekurs for jegere

Animalia og Norges Jeger- og Fiskeforbund har utviklet et nettbasert slaktekurs for jegere. Kurset skal gi kunnskap og formidle holdninger om god ressursutnyttelse og en hygienisk slakting av hjortevilt.

Hygienekurset

Hygiene er fundamentet for mattrygghet og forbrukerne må ha full tillit til kjøtt- og fjørfebransjens produkter. Hygienekurset er bygd opp rundt de krav som stilles fra myndighetene og dekker alle typer bedrifter innen kjøtt- og fjørfeindustrien, fra slakterier til foredlingsbedrifter.

Stell av fjørfe

Forskrift om hold av høns og kalkun krever at alle som jobber med kylling har nødvendig kunnskap om dyras fysiske og psykiske behov. Dette e-læringskurset er et bidrag for å sikre dette. Kurset er laget for røktere og avløsere, men det er også relevant for dem som selv har slaktekylling.