Kurs

Animalia er en viktig bidragsyter når det gjelder å tilby kompetanseheving til alle ledd i verdikjeden fra bås til bord. Vi arrangerer ulike kurs og seminarer, og er blant de fremste på e-læringsprogrammer utviklet spesielt for kjøtt- og fjørfebransjen. 

E-læringskurs: dyrehelse og smittevern hos storfe

Kurset er for deg som driver næringsretta storfehold og trenger ny kunnskap om dyrehelse og smittevern. Kurset er utviklet for å dekke kompetansekravet i den nye dyrehelseforskriften som gjelder fra 01.01.2020. 

E-læringskurs: dyrevelferd for gris

Animalia har i samarbeid med Norsvin utviklet et obligatorisk e-læringskurs som basisopplæring for dyreeiere og røktere. Fristen for gjennomføring er 1. januar 2020.

Kurs for helseovervåknings-veterinærer

Helsetjenenesten for fjørfe arrangerer i februar og mars kurs for veterinærer på Sola, Værnes og Gardermoen.

Småskalakurs fjørfe vår 2020

4.-5.mai 2020 planlegger Animalia kurs for småskalaprodusenter som ønsker å slakte fjørfe for salg. Kurset er godkjent av Mattilsynet, og retter seg mot de som ønsker å søke godkjenning for slakting av inntil 10 000 fugler (kylling/høns, kalkun, vaktel eller and og gås) for salg direkte til forbruker eller detaljist.

Kurs i båndkontroll

I følge Animaliekontrollforskriften kan slakteriansatte utføre båndkontroll i regi av Mattilsynet. Før de kan gjøre dette, må de ansatte gjennom både teoretisk og praktisk opplæring og bestå en avsluttende eksamen. Animalia arranger slike kurs i samarbeid med Mattilsynet og fjørfeslakteriene.

E- læringskurs: Kurs i dyretransport

Dei som transporterer dyr lengre enn 50 km – både egne og andres dyr, blir omfatta av kravet om kompetansebevis. Dette gjeld også for dei som transporterer andre enn egne dyr under 50 km. Merk at beitetransport er unntatt kravet om kompetansebevis.

Neste kurs er på Gardermoen 7. januar 2020

Klauvskjæring — nybegynnerkurs

Kurset avholdes på Mære landbruksskole 7. og 8. januar 2020

Kurs for fjørfetransportsjåfører

I henhold til transportregelverket må alle som skal utføre næringsmessig transport av fjørfe gjennomføre kurs og få utstedt kompetansebevis. Animalia arrangerer to kurs per år.

E-læringskurs om dyrehelse og smittevern - meld interesse

Trenger du oppdatert kunnskap om dyrehelse og smittevern? Animalia er i gang med å utvikle nytt e-læringskurs, fyll ut skjema for å holde deg oppdatert på utviklingen av kurset.

Oppstartskurs for klassifiseringsaspiranter

Animalia arrangerer årlige oppstartskurs for klassifiseringsaspiranter. Den praktiske opplæringen som klassifisør foregår ved anleggene. Denne opplæringen kan starte når som helst etter påmelding og godkjenning som aspirant av Animalia.

Kompetansekurs for oppalere og rugeeggsprodusenter i slaktekyllingproduksjonen

På forespørsel fra rugeriene holder Animalia én til todagers kompetansekurs i for oppalere og rugeeggsprodusenter i slaktekyllingproduksjonen. 

Fôring av storfe

Vil du lære mer om mer effektiv utnytting av fôrressursene, bedre produktkvalitet og mer lønnsom kjøtt- og mjølkeproduksjon? Økt kunnskap om fôringslære kan bidra til en mer effektiv matproduksjon. Derfor har Tine og Animalia utviklet et e-læringskurs om fôring av storfe.

Plussprodukter

Får din bedrift maksimalt av verdi på slaktet? Et nytt e-læringskurs for plussprodukter er nå ferdig utviklet og tilbys kjøttbedrifter. Målet er økt verdiskaping, høyere produktkvalitet og økt stolthet til faget. Har dine ansatte den kunnskapen de trenger for at verdier ikke skal gå tapt?

Dyrevelferd på slakterier

Dyrevelferd er viktig – både for dyrene og forbrukerne. Feil under slakting forårsaker unødvendig lidelse for dyrene og skader kjøttbransjens omdømme. Har din bedrift den kunnskapen som kreves for å sikre god dyrevelferd?

HMS- Trygg på jobben

Alle bedrifter i kjøtt- og fjørfeindustrien har plikt til å gjennomføre opplæring i helse, miljø- og sikkerhetsarbeid. Nå har industrien selv utarbeidet et nettbasert e-læringsprogram som gjør dette enkelt, effektivt og rimelig.

Hygieneopplæring - Kjøtt

Hygiene er fundamentet for mattrygghet og forbrukerne må ha full tillit til kjøttbransjens produkter. Hygienekurset er tilpasset alle typer bedrifter innen kjøttindustrien, fra slakterier til foredlingsbedrifter.

Stell av fjørfe

Forskrift om hold av høns og kalkun krever at alle som jobber med kylling har nødvendig kunnskap om dyras fysiske og psykiske behov. Dette e-læringskurset er et bidrag for å sikre dette. Kurset er laget for røktere og avløsere, men det er også relevant for dem som selv har slaktekylling.