Dei siste ti åra har norsk ull gått frå å vere mest utenkeleg som råvare i bunaden, til å bli høgt verdsett.
En samlet storfenæring står bak prosjektet som har kartlagt disruptive gener i 2021 og 2022. Resultatene av de to prøvetakingsperiodene er nå klare, og produsentene som har levert dyr hvor det ble gjort funn er varslet.
I mars ble «International Sheep Veterinary Congress» arrangert i Sevilla, Spania. Saueveterinær-kongressen arrangeres vanligvis hvert fjerde år og samler saueveterinærer fra forskning, undervisning, rådgiving og privatpraksis i hele verden.
De globale verktøyene SAFA og SMART er et godt utgangspunkt for vurdering av bærekraft i norsk matproduksjon og på den enkelte gård.
Det har over tid vært en økning i bruken av nødslakt av storfe. Det er flere årsaker til denne utviklingen.
I løpet av 2022 har Animalia initiert flere analyseprosjekter om energi og næringsstoffer i kjøtt fra de ulike husdyrslagene og egg. Det har resultert i et bedre kunnskapsgrunnlag for vurderinger av kostholdet.