ID: 050P_Etterutdanning
 Versjon: 2
 Utarbeidet av: Morten Røe
 Godkjent av: Klassifiseringsutvalget
 Gyldig fra: 5. Desember 2016
1. Hensikt: Beskrivelse av kursene. Beskrive mål.
2.Omfang: Gjelder alle aspiranter og godkjente klassifisører.
3. Ansvar og myndighet: ANIMALIA arrangerer kursene. Arrangerende slakteri plikter å legge forholdende til rette for at kurset gjennomføres på en akseptabel måte, dvs. kunne skaffe slakt, plass for praksis og lokaliteter for å samle deltagerne.
4. Kurset: Kurset avholdes normalt i september hvert år. Ett kurs per år, hvert annet år i sør og nord. Kursvarighet er 1 dag. Godkjente klassifisører må delta på kurs hvert annet år.
Tabell 1: Hensikt/ formål med etterutdanningskurs
| Nr. | Hensikt/ Formål | 
| 1 | Kalibrere og oppdatere de godkjente klassifisørens kunnskaper. | 
| 2 | Oppdatere angående endringer i klassifiseringsregelverket. | 
| 3 | Bygge klassifisørenes selvtillit. | 
| 4 | Teste klassifisørene så de kjenner sitt prestasjonsnivå. | 
4a. Kursprogram legges ut på Animalia sin hjemmeside. Epost med link til program sendes de klassifiseringsansvarlige.
4b. Kurspåmelding:< Påmelding skjer i KTERM. Påmeldings-fristen finnes i programmet. Klassifiseringsansvarlig melder på deltagerne fra eget slakteri.
4c. Kursbevis: legges ut på KTERM.
4d. Godkjent kurs uten anmerking: Inntil 20 % avvik på kategori, maks. 65 % i bruttoavviks% for klasse og fettgruppe og maks 35 % i nettoavviks% for klasse og fettgruppe. Alle andre vil få godkjent kurset, men med anmerking.
4e. Internkalibrering: Deltagerne med anmerking under punkt 4e, må arrangere og bestå en internkontroll på eget slakteri før de kan begynne å klassifisere igjen.
4f. Kursavgift: Det kan faktureres en kursavgift for å dekke kostnader til mat og utstyr i forbindelse med kurset. Deltagerne må for øvrig dekke sine egne kostnader, opphold og reise.
5. Informasjon: Bekreftelse for kursdeltagelse gis på KTERM.