KTERM

KTERM er et dataverktøy som blir brukt i forbindelse med mange aktiviteter i klassifiseringsarbeidet.

I desember 2021 har vi startet med å skifte ut alle våre gamle håndterminaler og sende ut nye. De har et operativsystem som ikke blir vedlikeholdt lenger (Microsoft) og i tillegg fungerer håndterminalene bare på Telenor sitt 3G nett, som er i ferd med å bli lagt ned. 

De nye terminalene bruker Android operativsystem og kommuniserer på 4G nettet. For de som har Android telefon er ved funksjonaliteten rimelig kjent. «Sveiping oppover» er metoden for å komme «innover» til Animalia programmene. Registreringsprogrammet som vi bruker er svært likt det som dere er vant til på de gamle. Vi har gjort terminalen klar slik at når dere går inn i Animalia appen, burde ting være gjenkjennelig. Vi vil snart publisere instruksjonsvideoer som viser bruken av de nye terminalene

For å sende data etter at dere er ferdig å registrere, må dere trykke på knappen som heter SYNKRONISER, helt nederst. Der kan dere SENDE og HENTE data. Ved å hente data «henter» dere de mest oppdaterte datafilene.

Selve «sende data» programmet er annerledes da vi bruker en ny metode kalt «rest-API». Forskjellen er at alle felter må være utfylt, ellers vil ikke programmet sende inn dataene. Dere vil få en feilmelding. Vi kan hjelpe dere å lese disse. For eksempel, kun registrerte klassifisører, kan teste seg, ved innsending av data vil terminalen sjekke om klassifisøren eller aspiranten er registrert i kterm.

Når dere får den nye terminalen, sett den i laderen og la den stå der mens den ikke er i bruk. Når terminalen settes i laderen, vil ei rød lampe starte å lyse opp i det høyre øvre hjørne. Den vil bli grønn når terminalen er ladet opp.

Last ned bruksanvisning for de nye terminalene (PPTX)