Søk Logg inn Kontakt oss
  • Engelsk
Animalia logo. Foto.
Husdyr Råvare og foredling Bærekraftig kosthold Om Animalia Kurs Nettbutikk Statistikk Fagnyheter
Fagnyheter Statistikk
  • Sau
  • Svin
  • Storfe
  • Fjørfe
  • Sauehelsenett
  • Ull og ullklassifisering
  • Dyrehelse
  • Dyrevelferd
  • Dyrehelseportalen
  • Husdyrkontrollene
  • Antibiotikaresistens
  • KOORIMP - import
  • Avliving av storfe, småfe og gris
  • Nyhetsbrev fra Helsetjenestene
  • Klassifisering
  • Kjøttskjæring
  • Foredling
  • Mattrygghet
  • Kodeliste for slakteri
  • AutoMEATe: Norwegian Food Automation Cluster
  • Kjøttforbruk
  • Kjøtt og helse
  • Kjøttproduksjon og klima
  • Kjøttproduksjon og miljø
  • Bærekraftig matproduksjon
  • Selvforsyning og arealbruk
  • Fôrråvarer til husdyr
  • Egg og helse
  • Ansatte
  • Om Animalia AS
  • FoU i Animalia
  • Kjøttets tilstand
  • Aktuelt
  • Brukerstøtte for kontroller og tjenester
  • Nyhetsbrev
  • Innlogging

    • Min side- logg inn
    • Kterm- logg inn
  • Startpage
  • Bærekraftig kosthold

Bærekraftig kosthold

Kjøttforbruk

Forbrukstallene fra 2023 viser en nedgang på 5 prosent i det totale kjøttforbruket. Mens forbruket av hvitt kjøtt holder seg stabilt, ser vi en nedgang i forbruk av rødt kjøtt på 6,9 prosent fra 2022 til 2023.

Kjøtt og helse

Kjøttprodukter er en viktig kilde til protein, og flere vitaminer og mineraler i norsk kosthold.

Kjøttproduksjon og klima

Husdyra foredler planter og biprodukter som ikke kan spises av mennesker direkte. Dette medfører utslipp av klimagasser. Mesteparten av disse utslippene skyldes metan fra naturlige prosesser i fordøyelsen hos drøvtyggere som storfe og sau, samt lystgass fra gjødsel.

Kjøttproduksjon og miljø

Klima og miljø blandes ofte sammen i dagligspråket, men er egentlig ulike begreper. Mens klima er et typisk værmønster på et sted, vanligvis over en lengre tidsperiode, er miljø et mer komplekst begrep som i tillegg til klimatiske forhold omfatter hele økosystemer og livsmiljøet for både mennesker og andre arter.

Bærekraftig matproduksjon

Et sentralt element i en bærekraftig matproduksjon er hvor mye vi selv kan produsere av mat som er ernæringsmessig god for alle, samtidig som den er tilpasset det norske ressursgrunnlaget. I Norge har vi kun 3% landareal som kan dyrkes. Det er derfor helt sentralt at vi klarer å utnytte og ta vare på de ressursene vi har til matproduksjon, slik at de som skal leve i framtida, også kan produsere sin egen mat.  

  • 1
  • 2

Filtrér

Animalia logo

Kontakt oss

+47 23 05 98 00
animalia@animalia.no
Animalia AS
Postboks 396 - Økern, 0513 Oslo

Personvern
Cookies

Org. nr. 919 117 060

Besøk oss

Animalia
Lørenveien 38
0585 Oslo

Pilotanlegget
Økern Torgvei 13, 
inngang B