På disse sidene presenterer vi relevant statistikk om norsk kjøtt- og eggproduksjon. Statistikken du finner her vil kunne vises både som grafer og som tabeller, og kan lastes ned.
Årets utgave av Kjøttets tilstand
Tidligere utgivelser av Kjøttets tilstand
Her finner du en PDF av kapittelet Husdyrproduksjon. Den digitale statistikken vil bli tilgjengelig.
Med mattrygghet menes god kontroll med kjøtt- og eggproduksjonen slik at mennesker ikke blir syke av å spise maten. Det krever innsats i hele verdikjeden for å sikre mattryggheten til forbrukerne.
Her finner du en PDF av kapittelet Dyrehelse. Den digitale statistikken vil bli tilgjengelig.
Dyrevelferd måles ved hjelp av indikatorer som beskriver miljø, helse og atferd hos dyr. Dyrevelferdsprogrammene er viktige for dokumentasjon og forbedring av dyrevelferd. Høy kompetanse hos alle som håndterer dyr, og bruk av beste praksis, er nøkkelfaktorer for god velferd.
Tilleggsprodukter er blant annet ull, huder, skinn, tarm, innmat, bein, sener, blod, fjær og eggeskall. Disse ressursene bidrar med merverdier fra slakting og nedskjæring for alle dyreslag.
Kjøttforbruk presenteres gjennom ulike typer forbrukstall, som beregnet reelt forbruk og engrosforbruk. Tallene sier noe om forbruket, men ikke nødvendigvis om hva vi faktisk spiser.
Kjøttproduksjonen i Norge presenteres her gjennom oversikter over slakterier, slaktemengder, klassifisering av slakt, produksjon av kjøtt og egg, andel økologisk, samt produksjon.
Animalias årlige undersøkelse viser at den generelle tilliten til norsk kjøtt- og fjørfebransje og norske kjøtt- og fjørfeprodukter er stabilt høy for hele bransjen.
Dette kapitlet inneholder tall og statistikk som er relatert til ulike områder innenfor bærekraft. Det omfatter blant annet bruk av jordbruksareal, beiting, fôr til husdyr og klimagassutslipp.