Lesestav app

Nå kan du bruke lesestav mot Sauekontrollen og Storfekjøttkontrollen i nettleser på mobil

Appen Lesestav kan brukes mot Sauekontrollen og Storfekjøttkontrollen i nettleser på mobil. Appen finner du i Google Play for Android og i App Store for iPhone.

Gå til veiledning for iPhone

Gå til veiledning for Android

Gå til innstillinger og tips

I Sauekontrollen er følgende sider klargjort for bruk av lesestav: 

 • Besetning (masseregistrering) 
 • Veiing 
 • Paring 
 • Fostertelling 
 • Holdvurdering
 • Utmelding
 • Lamming
 • Individoppslag på oppslagstavla

I Storfekjøttkontrollen er følgende sider klargjort for bruk av lesestav: 

 • Besetning (masseregistrering)
 • Veiing
 • Drektighet
 • Utmelding
 • Innmelding
 • Bedekning
 • Kalving

Etter hvert som flere sider gjøres mobilvennlige vil også disse kunne brukes med lesestav.

Trykk midt i bildet for å starte avspilling

Fotograf

iPhone

Appen Lesestav finner dere i App Store. Trykk her for å laste ned.

Lesestaver som er støttes mot iOS er:
Biocontrol HHR5000, Tru-Test XRS2, Tru-Test XRS2i, Tru-Test SRS2, Allflex/Agrident APR450, Agrident AWR250, Agrident AWR300.

Last ned appen og gå inn på den. Trykk deg så igjennom stegene i appen. Lesestaven må kobles til telefonen i telefonens Bluetooth-innstillinger (Gjelder ikke Allflex/Agrident APR450 eller Biocontrol HHR5000). Fra siste steg i appen kan en trykke seg inn til Min Side for å velge mellom Sauekontrollen eller Storfekjøttkontrollen, finne den siden en skal scanne inn i og scanne dyr.

Slik ser stegene i appen ut:

Om scanningen går ok vil skjermbildet i appen se ut som til venstre på bildet under. Om scanningen skjer et annet sted enn i Sauekontrollens eller Storfekjøttkontrollens sider som støtter lesestav, vil skjermbildet i appen se ut som til høyre på bildet under.

Det er mulig å legge Sauekontrollen og Storfekjøttkontrollen som snarvei på hjem-skjermen på mobilen. Dette gjøres ved å gå i nettleser og inn i Sauekontrollen eller Storfekjøttkontrollen. Der finner en fram den siden en vil ha snarvei til, og trykker på firkanten med pil opp i menylinja. I menyen kan en velge "Legg til på hjem-skjermen". Se bildeforklaring under.

Android

Appen Lesestav finner dere i Google Play. Trykk her for å laste ned.

Lesestaver som støttes mot Android er: 
Tru-Test XRS, Tru-Test XRS2, Tru-Test ERS, Tru-Test XRS2i, Allflex LPR, Biocontrol HHR3000, Datamars TracKing1, Datamars Gesreader 3S, Gallagher HR5, Allflex Agrident APR450, Agrident AWR250, Agrident AWR300, PT583.

Første gang appen brukes må det samtykkes til bruk av Accessibility API og tilgjengelighet. Åpne appen og de to knappene for samtykke dukker opp. Når en skal slå på tilgjengelighet blir en sendt til innstillinger i telefonen. I innstillinger i telefonen vil det ligge en knapp som heter "Lesestav". Ser du ikke denne? Trykk på "Installerte apper" først. Slå på knappen for Lesestav. Nå kan du gå inn i Sauekontrollen eller Storfekjøttkontrollen i nettleser og scanne inn individnummer i sidene som støtter det, om du har lesestaven paret med telefonen og slått på. Lesestaven kobler seg opp når du kommer inn i riktig side i Sauekontrollen eller Storfekjøttkontrollen, og trenger ikke å stå som tilkoblet i innstillinger på mobilen.

Dersom en bruker "tving stopp" for appen, må samtykkene i appen godkjennes på nytt.

Lesestav app støtter de vanligste nettlesere på Android. Virker ikke din nettleser? Prøv med Google Chrome.

Det er mulig å legge Sauekontrollen og Storfekjøttkontrollen som en snarvei på hjem-skjermen på mobilen. Dette gjøres ved å gå i nettleser og inn i Sauekontrollen eller Storfekjøttkontrollen. Der finner en fram den siden en vil ha snarvei til, og trykker på menysymbolet (de tre prikkene) i nettleseren. I menyen kan en velge "Legg til på startsiden". Se bildeforklaring under.

Instillinger og tips

Det er forhandler av selve lesestaven som har brukerstøtte for den. Om ikke lesestaven din fungerer mot Lesestav app, prøv innstillingene som er listet opp under først:

Tru-Test XRS: 
Bluetooth: Manual 

Tru-Test XRS2: 
Bluetooth: Manual 
Tag reading: 
   Tag Format: Decimal eller ISO 
   Read mode: Standard eller Single

Tru-Test XRS2i: 
Bluetooth: Manual
Bluetooth Advanced: Default
Tag reading: 
   Tag Format: Decimal eller ISO 
   Read mode: Standard eller Single

Datamars: TracKing1 
BT: ON 
Modus: 1010 
MAN ikke AUTO

Datamars: Gesreader 3S
ISO 24631-2: On
EIC format: ShortSA
CIC: SHORT

Allflex/Agrident APR og AWR 250
Menu -> Setup ->Configuration -> Velg iPhone eller Android
Menu -> Setup -> Interferace setup -> Bluetooth -> Set Bluetooth mode -> Slave mode
Menu -> Setup -> Interferace setup -> Bluetooth -> Set BT Profile -> hvis iPhone: BLE, hvis Android: SPP

Pass også på at det kun er en lesestav koblet til mobilen, og kun en mobil koblet til lesestaven på samme tid. Dersom det er flere lesestaver paret med mobilen, må en gå til mobilens innstillinger -> Bluetooth -> finn lesestaven som ikke skal være koblet til og trykk på tannhjulet -> Glem enhet eller avslutt sammenkobling for å fjerne lesestaven som ikke skal brukes fra mobilens minne.

Forsøk å fjerne alle faner i nettleser og start på nytt dersom det ikke fungerer. Appen på iPhone kan nullstilles med de tre prikkene oppe i høyre hjørne. Appen på Android kan nullstilles ved å tvinge stopp/avslutning av appen i telefonens innstillinger.

Kom gjerne med tilbakemeldinger etter bruk til brukerstotte@animalia.no .