Aktuelt fra Mattrygghet
![](/contentassets/007c72ad5a9f49d58706efabf639038a/slaktekylling_ross_308_anm_02126_1080_foto_magnus_wiig.jpg?transform=fit&width=510&hash=d47f9619cfc6e4f275eba74ba5f6f89b)
Campylobacter-smitte i kyllingflokker i 2023
«Handlingsplanen mot Campylobacter» har oppsummert smittetallene for 2023. Smittetallet i fjor ble 6,1 % av 2106 kyllingflokker som ble testet, melder Mattilsynet. Dette er en liten økning siden i fjor.
![](/contentassets/62c21514939d49548506bcf1ab48d10f/sommerskinke-m-fersken-tabbouhle-mp-00227--foto_synove_dreyer.jpg?transform=fit&width=510&hash=d47f9619cfc6e4f275eba74ba5f6f89b)
Her er ListWare - den digitale holdbarhetskalkulatoren
Animalia lanserer ListWare holdbarhetskalkulator – et web-verktøy for matprodusenter av spiseklare produkter.
![](/contentassets/8e3769ae45d745fa9843b712fe2af6d9/slaktekylling_ross_308_anm_02087_1080_foto_magnus_wiig.jpg?transform=fit&width=510&hash=d47f9619cfc6e4f275eba74ba5f6f89b)
Sluttseminar for prosjekt Reinere kyllingslakt 13.juni
IPN-prosjektet Reinere kyllingslakt ble avsluttet ved årsskiftet 2022 og det vil bli arrangert et sluttseminar om prosjektresultater og andre relevante tema den 13.juni 2023 hos Norsk Kylling på Orkanger.
![](/contentassets/1bdc6e3c75584f78b09dcc966a42fbc2/rodding-av-smafeslakt-small.jpg?transform=fit&width=510&hash=d47f9619cfc6e4f275eba74ba5f6f89b)
Mattilsynet opphever vedtaket om å endre metode for uttak av mage/tarm ved 5 slakterier
Felles forståelse og håndtering av EU-regelverket innenfor EU/EØS trekkes fram som det viktigste punktet når Mattilsynet nå opphever vedtaket om å endre metode for uttak av mage/tarm.
![](/contentassets/c751ba1e3fe746eaaa934d622152a127/bilde1.jpg?transform=fit&width=510&hash=d47f9619cfc6e4f275eba74ba5f6f89b)
Oppgradering av bransjeretningslinje for trygge spekevarer
Kjøttbransjen har gått sammen om en felles bransjeretningslinje for å sikre trygge spekevarer. Bransjeretningslinjen, som er anerkjent av Mattilsynet, har nå fått en oppgradering.