Go'mørning er et fagblad som utgis på web og på trykk. Trykt versjon kommer to ganger i året.
Kvalitetsavvik i skinke skaper bekymringer i bransjen. I prosjektet «EG! Kvalitetsavvik i skinke» vurderes mulige årsaksfaktorer, blant annet hvordan nedkjøling kan påvirke kvalitetsavvik enten i negativ eller positiv retning. Prosjektet har ingen klare konklusjoner ennå, men vil fortsette undersøkelsene i felt så snart koronasituasjonen tillater det.
Prosjektet «EG! Kvalitetsavvik i skinke» har siden prosjektstart i april fokusert på diagnostikk, altså symptomer som tyder på kvalitetsavvik. Prosjektet har blant annet utviklet en veiledning i diagnostikk som er tilgjengelig for samtlige prosjektdeltakere
Årlig produserer vi 27 000 tonn småfe i Norge, en fjerdedel av dette er sau. Lammekjøttet har et godt renomme hos norske forbrukere, og oppleves som et naturlig og bra produkt. Sauen derimot er vanskeligere å få omsatt, og mye havner på store fryselagre. Men produksjon av sau og lam henger naturlig nok uløselig sammen. Hva er utfordringen med sau, og hva kan vi gjøre for å få spist det vi produserer?
I løpet av det siste året har Animalia mottatt flere henvendelser fra bedrifter med spørsmål om hjelp med en utfordring som tilsynelatende har oppstått ganske nylig. Men det kan også være at vi står overfor et problem i griseproduksjonen som har utviklet seg i løpet av de siste årene og som gradvis har forverret seg, men at konsekvensene viser seg tydelig først nå.
Som en del av prosjektet «En sunnere matpakke» har flere norske spekepølseprodusenter jobbet med reduksjon av salt og mettet fett i sine spekepølser. En vanskelig oppgave som utfordrer ikke bare smak og konsistens, men også mattryggheten, tørkehastigheten og produksjonsøkonomien.
Fenalår fra Norge ble utnevnt til Beskyttet geografisk betegnelse høsten 2012. Etter drøyt fire år har det skjedd endringer både i produsentorganisasjonen og i markedet. I Frankrike er flere og flere i ferd med å oppdage fenalåret.