Bruk av lesestavfil til masseregistrering

For de av dere som har Tru-Test lesestav er det mulig å lese inn en fil med en gruppe individer for bruk i masseregistrering i Sauekontrollen.

Fotograf : Animalia/Caroline Roka

Dersom du har scannet en gruppe dyr med en Tru-Test lesestav er det mulig å ta denne fila over i Sauekontrollen for videre masseregistrering. F.eks. har du kanskje scannet alle kopplam med lesestaven og ønkser å registrere de med oppvekstkode kopplam samt at de har fått parasittbehandling? Da kan du enkelt gjøre dette med en fil av kopplammene. Husk at du kan ta med deg de samme dyra fra en masseregistrering og direkte over i neste.

Følgende masseregistreringer er tilgjengelig for gruppe på denne måten: lamming, paring, fostertelling, veiing, pelsdømming, helse, tilsyn, utmelding, beiteslipp/sanking, bjellenr, etiketter, oppvekstkode, fravendt, livlam og slaktedyr.

Filen må ha et gitt format, men bruker du innlesning av vekter eller fostertelling med hell, så er det stor sansynlighet for at ei individfil også vil være på rett fomat. Vedlagt her ligger et eksempel på hvordan fila skal se ut dersom du f.eks. åpner den i excel.