Fostertelling med Tru-Test lesestav

Sauekontrollen er tilrettelagt for innlesing av filer med fostertelling fra Tru-Test lesestav.

Filinnlesingen foregår på samme måte som for innlesing av filer med veging. Du gjør det på Registrering > Fostertelling > Ny innlesing.  

Fostertelling er mulig ved at man bruker funksjonen for "custom field". Dette innebærer at man før bruk må koble lesestaven til Pc og legge inn alternativene for fosterantall i innstillingene. Når du så går ut for å registrere så leser du av merket, blar deg frem til rett antall foster med den lille knappen og leser av neste for å lagre (evt. bare la staven stå med rett nummer + foster i 30 sekunder, så lagres det av seg selv). For nærmere spørsmål om du hvordan du forbereder lesestaven, kontakt leverandør av utstyret eller se brukerveiledningen.  

Det er i dag to ulike filoppsett med fostertellingsfiler som kan leses inn i Sauekontrollen. Legg merke til tegnsetting, rekkefølge på informasjon og datoformat. For å få fil med et av disse to filformatene har du i praksis to alternativer til program å bruke mellom lesestav og Sauekontrollen.

Filformat alternativ 1.NB! Viktig at siste kolonne heter Foster:  
 

Filformat alternativ 2.  Her kan siste kolonne hete hva som helst.

 
Dersom et individ finnes flere ganger i fila, lagres alltid den siste linja.

1. Bruke Tru-Test Ezilink ver. 3.6.1
Dette er en av de første versjonene av programvare som hører til vekta. Programmet kan lastes ned gratis her. NB! Ezilink fungerer ikke mot Tru-Test XRS2.

2. Bruke TTS-link Dette er et program til din pc laget av utviklere hos Tru-Test Danmark i samarbeid med Sauekontrollen, svenske Elitlamm m.fl. Dette programmet vil alltid gi filer som kan lastes opp til Sauekontrollen og skulle det skje en endring i format osv. så vil utviklerne av programmet oppdatere TTS link slik at du ikke påvirkes av dette. Programmet koster (pr. 28.01.2019) 938 kr/år inkl gratis support. Har du spørsmål til programmet eller ønsker å kjøpe det? Klikk deg inn på hjemmesiden deres.

Har du problemer med å få lest inn fostertellingsfila di? Send den til  brukerstotte@animalia.no så skal vi prøve å hjelpe deg.