Lag dine egne rapporter i Sauekontrollen

Lei av å få ut rapporter med informasjon du ikke bruker og som bare tar opp unødig mye plass på arket? Lag din egen!

Fotograf : Animalia/Grethe Ringdal

De egendefinerte rapportene er ypperlig når du ønsker å ha ut noe spesielt. Husk at du kan kombinere kolonnevalg med søk. Det betyr at rapporten har uante muligheter.

Slik gjør du:

1. Trykk på Besetning i toppmenyen og deretter Lagre Rapport som ligger øverst til høyre i besetningsbildet. Gi rapporten et navn og trykk Lagre.

2. Trykk på Velg kolonner. Velg de kollonnene du ønsker å ha med. Du kan også plassere de i den rekkefølgen du måtte ønske. Trykk Lagre og deretter Tilbake til Besetningsrapport.

3. Du kan også angi hvilken kollonne rapporten skal sorteres etter. Husk å lagre når du er fornøyd.

4. Ønsker du å kombinere kollonnevalget med et spesielt søk f.eks. kjønn = søyer. Født til år= 2016 angir du og gjennomfører søket ved å trykke Søk. Husk å trykke Lagre oppe i høyre hjørne når du har gjennomført et søk du er fornøyd med og som du vil at skal være standard i rapporten.

5. Rapporten er nå ferdig. Du finner den igjen ved å gå til Rapporter > Egendefinerte rapporter og angitt navn som du ga den.

6. Ønsker du å slette en rapport går du inn på den og trykker Slett øverst i høyre hjørne.

 

Trenger du ytterligere hjelp så finner du en knapp for Hjelp oppe i høyre hjørne når du er i programmet. Der er det mange nyttige tips og forklaringer på hvordan ting skal gjøres og hva rapportene viser.